תקנות הנוהל הבסיסי על-פי החוק לייצור הצמח ושיווקו, התשע"א-2011 קובעות שפירות וירקות המשווקים במדינת ישראל יהיו חייבים לעמוד בתקני בטיחות לעניין מזהמים מיקרוביולוגים, וכן לשאת סימון שיאפשר עקיבות מלאה למקור התוצרת, כל אלה בנוסף לחובה הקיימת היום בנושא עמידה ברמה מותרת של שאריות חומרי הדברה בתוצרת.
דרישות האיכות קובעות שפירות וירקות חייבים להיות שלמים, טריים ורעננים, נקיים מחומרים זרים וסימני ריקבון וכן לעמוד בדרישות ההבשלה שנקבעו.
המשמעות היא, שעם כניסת החוק לתוקף, משווקים שימכרו תוצרת שאינה עומדת בדרישות האיכות שפורטו לעיל ידרשו להוריד תוצרת כאמור מהמדפים.
כחלק מהיערכות המשרד ליישום תקנות הנוהל הבסיסי, תחום סטנדרטים והסמכה בשירותים להגנת הצומח ולביקורת מפרסם לציבור כרטיסי צמחים בהם מפורטות הדרישות הבסיסיות בנושא איכות של פירות וירקות.
הכרטיסים מכילים תמונות הממחישות את המותר והאסור לשיווק, ובנוסף מפורטות בהם דרישות הבשלה לצמחים שנקבעו עבורם דרישות הבשלה.
בשלב הנוכחי אנו נפרסם באתר האינטרנט כ-25 כרטיסי צמחים, 10 לירקות ו-15 לפירות.
כרטיסי הצמחים פותחו על ידי ברט היקסון, בסיועו של יואב פלד, ואושרו על ידי הגורמים המקצועיים במשרד ובמועצת הצמחים.
הכרטיסים נועדו לשימושה של כלל שרשרת הייצור והשיווק, לתועלת היצרנים והצרכנים כאחד.
למידע נוסף ניתן לפנות לאיש הקשר ברט היקסון