הנחיות לשימור:
ענבים טריים זמינים ממאי ועד נובמבר ובכמויות קטנות גם בחודשי החורף מהערבה. אם הענבים נראים טריים ובריאים עם שיזרה ירוקה (הגבעולים והעוקצים) אפשר להחזיק אותם במקרר כשבועיים באריזה בה הם נקנו. רצוי לשטוף את הפרי רק לפני הצריכה כיוון שהענבים רגישים למגע.
לעומת זאת, אם השזרה חומה או שהענבים רכים מאד, או שיש סימנים של פגעים שונים (פציעות, התחלת ריקבונות, כתמים), כדאי לצרוך את הפרי מיידית לאחר סילוק הגרגרים הפגועים והשרייה במים עם מעט סבון ושטיפה במי ברז. אפשר גם לאחסן אותם במקרר לאחר ייבוש מלא ואחסון בכלי נקי עם מכסה למשך כ-3 ימים.
ענבים מאחסון של עד כ-3 חודשים זמינים במהלך דצמבר עד ינואר, ומיבוא מדרום אפריקה במהלך חודשי החורף. על פי רוב הם מיועדים לצריכה מיידית או לשימור למשך מספר ימים בלבד בקירור לפי שיקול דעת הצרכן.
טיפ - כשבא לכם לאכול מהאשכול שנמצא על השולחן או במקרר, אז נא לא לתלוש את הגרגרים כי זה יוצר מראה דוחה של עוקצים שעליהם נשאר חלק מהגרגר שנקרא 'מברשת', שהם בעצם צינורות הובלה קרועים, אשר מתייבשים ומכערים את האשכול. במקום זאת, על תתעצלו, וקחו מספריים או סכין וחיתכו סעיף עם מספר גרגרים וזה ישאיר לבאים בתור אשכול נאה.