הנחיות לשימור:
כמו המלפפונים, גם חצילים לא מגיבים טוב לקור, אבל לא יכולים להחזיק מעמד זמן רב מחוץ למקרר. את החצילים מאחסנים ב-12 מ"צ.
מומלץ לקנות חצילים בסמוך לזמן בו תרצו לעבד אותם.
בעת הקניה יש לבחור פרי בינוני בגודלו וקל במשקל, בעל צבע שחור-ארגמן מבריק. פרי בעל צבע 'מט', נוטה להיות מר. גם פרי גדול וכבד מכיל זרעים רבים ונוטה להיות מר כיוון שהמרירות נובעת מהימצאות הזרעים.
אחסנת החציל במקרר במשך יותר מארבעה ימים עלולה לגרום לנזקי צינה שיופיעו כשקעים על גבי הקליפה והשחרת הציפה. כדי לשמור על איכות החציל כיומיים- שלושה נוספים במקרר, יש לעטוף את הפרי בנייר סופג ולארזו בתוך
תקן איכות:
כרטיס צמח (דרישות בסיסיות לשיווק)